14 Ağustos 2012 Salı

Tığ İşi Rengarenk Çanta


Rengarenk bu tığ işi çantaların yapımı çok kolay. İster plaj çantası ister hobi çantası olarak kullanabileceğiniz çantaların orjinal tarifini bu adresten inceleyebilirsiniz. Ama ingilizce açıklamalar bana bişey ifade etmiyor diyorsanız sizin için hazırladığım sayfanın çevirisini aşağıda bulabilirsiniz.
Çantamızın tabanı yuvarlak olarak işleniyor ve ilk sıra 11 adet trabzandan oluşuyor.
İkinci sıraya başladığımızda ilk boşluğa bir kez diğer tüm boşluklara 2'şer kez batarak toplam 22 trabzan ile sıramızı bitiriyoruz. batıyoruz. Bu arada ilk iki sırayı aynı renkle örüyoruz.
Yukarıdaki fotografta görüldüğü gibi 3. sıranın başında ipimizin rengini değiştiriyoruz.
Renk değiştirirken, yani her yeni sıraya başlarken olduğu gibi 3. sırayada 3 zincir çekip altındaki boşluğa batarak başlıyoruz. Sonraki boşluğa bir kez batıyoruz, bir sonraki boşluğa iki kez batıyoruz. Bir tek bir çift batmak suretiyle tüm sırayı bitirdiğimizde göreceksiniz ki 2. sırada çift batılan boşluklara 3. sırada da çift batılmış :)
4. sıraya yine renk değiştirip, 3 zincir çekerek başlıyoruz. Daha sonraki 2 boşluğa tek, üçüncü boşluğa çift batıyoruz. 2 tek bir çift batmak süretiyle 4. sırayıda tamamlıyoruz.


Çantamızın tabanı toplamda 14 sıradan oluşuyor. 14. sırayı örerken 12 tek 1 çift batıyor olmalısınız.  


14 Sıradan sonra arttırma yapmıyoruz, tüm boşluklara tek batıyoruz. Fotograflarını gördüğünüz çantalar 14 sıra taban + 24 sıra yükseklik olmak üzere toplam 38 sıradan oluşmuş. İsterseniz çantanın yüksekliğini kendi ihtiyacınıza göre de belirleyebilirsiniz.


Çantanın son sırasına yukarıda gördüğünüz gibi kenar işledikten sonra geriye çantanın kollarını hazırlamak kalıyor. 64 cm uzunluğunda sık iğne işleyerek hazırlayacağınız çanta kollarını sağlam olması için güzelce dikin.
Son olarak çantanızı zevkinize göre çiçekler veya yuvarlak motifler ile süsleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder