30 Ağustos 2012 Perşembe

Dikişsiz Erkek Tshirtünden Tek Omuzlu Bluz Yapımı



Yaz bitmeden uygulayabileceğiniz bir proje

Her yıl olduğu gibi bu yılda yazlıklar kaldırılıp kışlıkların çıkartılacak. Dolaplar düzenlenecek. Ama telaşlanmayın hala yazın keyfini çıkarmamız için bir iki haftamız var. 


Eşinizin yaz boyu giydiği ve eskittiği bir tshirtü veya oğlunuzun delik açtığı yeni tshirtünü yaz sonunda hurca kaldırmamaya karar verdiyseniz, size ailenizin geridönüşüm kraliçesi ünvanını kazandıracak harika bir bluz yapımını göstermek istiyorum. 

Erkek tshirtünden dikişsiz bluz yapımı için gerekli malzemeler bir adet erkek tshirtü, kesmek için makas, keseceğiniz yerleri çizmek için sabun veya tebeşir.


Öncelikle kolları aşağıda gösterildiği gibi kesip çıkartıyoruz. (Kolları keserken koltukaltlarının aynı hizada olması için tam dikişin içinden kesin derim.) Sağ omuz da dikişlerinden güzelce kesiyoruz.  

Aşağıda gösterildiği gibi tshirtün yanını ve omzunu önce çizin sonrada kesin. (Gaye bu inç kaç santim eder ? Bizim nekadar kesmemiz gerekiyor diye sorduğunuzu duyabiliyorum. İşte cevabı: 13inç=33cm, 18inç=45cm, 16inç=40cm, 15inç=38cm uzunluğa denk geliyor.) Uyarmalıyım keseceğiniz tshirtün bedeni ile sizin bedeniniz arasındaki fark aşağıdaki sayıların değişmesine neden olabilir. Benim tavsiyem çizim yaptıktan sonra kesmeden tshirtü üstünüze giyin ve bluzun bedeninize oturup oturmadığını kontrol edin.
Ön ve arka parçayı ayırmak için yan dikişleri kesin. Ayrıca koltukaltından da ufak bir üçgen kesinki bluzunuz vucudunuza tam otursun.
Tüm kesme işlemleri bitince ön ve arka parçaları birbirine toplam 6 düğüm ile (2 omuz, 4 yan) birleştirin. Sade ve şık bluzunuzu abartılı bir kolye ile kombine edebilirsiniz. Bluzun ingilizce yapılışını buradan okuyabilirsiniz.
Düğünleme işlemi bittiğinde bu şekilde gözükecek. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder