27 Temmuz 2013 Cumartesi

Kurdele İp Nasıl Örülür ?

Kurdele ip ile orulmus fular


Yaz sıcağında örgü örmek zor oluyor ama elim boş kalsın da istemiyorum diyenlerdeyseniz bu proje tam size göre. 

Kışın kapalı mekanlarda renk renk yünlerle örgü örmek ruhumuzu ısıttığı kadar ellerimizi de ısıtır. Ancak yaz sıcağında serinlemek için kendimizi balkonlara veya bahçelere attığımızda elimizdeki işin bizi bunaltmamasını isteriz.

Bambu veya saten ipler gerek ören kişiyi terletmemeleri, gerekse  50 gr'lık küçük yumakların rahat taşınması açısından, yaz aylarında benim tercih ettiğim ipler olmuşlardır. Bu yaz keyifle ördüğüm, bir başka ip çeşidini paylaşmak istiyorum sizinle. Aşağıdaki videoda nasıl örüldüğünü anlattığım Nako Carmen serisi de yazın rahatlıkla ve keyifle örülen bir ip çeşidi. Bir paketten 1 fular çıkan bu ipi örgülerinizi süslemek için de kullanabilirsiniz.

Kurdele ip ile fırfırlı fular yapılışını anlattığım videoda ki model 8 ilmekten örülüyor. 



-Örgümüzün ilk sırası için kurdele ipinizin delikli kenarında 10 boşluk/ilmek sayın.
-11. ilmeği 10. ilmeğin içinden geçirin. Bu sizin örgünüzün bir kenarı olacak.
Daha sonra 12. ilmeği 9. ilmekten geçirerek ilmek alın.
işleme sırasıyla 13-8, 14-7, 15-6, 16-5, 17-4, 16-3 ilmekleri örerek ilk sırayı 8 ilmekte tamamlayın.
-Bir düz bir ters örerek tüm yumağınızı bitirene kadar örün.

nako carmen kurdele ip

Fularınızı iki farklı şekilde örmeniz mümkün. İsterseniz örgünüzün sadece bir tarafına fırfır yapabilirsiniz. (Bu şekilde hazırladığınız şeritleri ördüğünüz bluzların lastik ve kol kısımlarına dikerek süsleme yapabilirsiniz.) Diğer bir yöntem ise örgünüzün her iki tarafına da fırfır yapmak. Her iki örgü tekniğinin de nasıl örüldüğünü izleyebileceğiniz videomdan izleyebilirsiniz.

nako carmen ipten fular

Bir yumaktan bir fular örülebilen ipler farklı markalarda mevcut. Bu iplerin ortak noktası yaklaşık 2 parmak eninde olmaları ve bir taraflarında yaklaşık bir santim arayla delikler bulunmaları. Hatta yurtdışında bazı yün markaları, bir yüzü delikli kumaş ve dantel şeritleri bile fular ipi olarak satıyor. Süsleme yapmak içinde kullanılabilen bu ipler ile çok şık çanta modelleri örülebiliniyor. 

nako carmen ip

nako carmen ip ile fular yapimi

nako carmen kurdele ip nasil orulur
                                                            

1 yorum: