28 Ağustos 2013 Çarşamba

Kader Ağları Örgü Modeli


file orgu teknigi

Her kış aynı atkı ve bere modellerini örmekten sıkıldıysanız işte size yepyeni bir atkı örneği 
Kader Ağları modeli.

YouTube kanalıma yeni eklediğim Atkı&Bere modelleri listemde birbirinden farklı atkı ve bere modellerini bulabilirsiniz. Videolarını hazırladığım farklı stillerdeki atkı modellerinden biri eminim tam size göre :)
Örgüye yeni başlayanların da rahatlıkla örebileceği bu şık örneğin anlatımlı videosunu aşağıda bulabilirsiniz.


Kader Ağları modeli delikli file örgü tekniklerinden biri. 
Yazlık dökümlü tunikler örmek için saten veya  şerit iplerle çok güzel sonuçlar veriyor. Diğer taraftan kalın yünlü iplikle ördüğünüzde örgünün delikleri rahatsız edici büyüklükte olmuyor. 

kadar aglari file orgu teknigi

Kader Ağları Örgü Modeli Anlatımı:
Öncelikle istenilen genişlikte ilmek atılır.
1.Sıra: İlk ilmek düz örülür, ikinci ilmek düz örülür ve soldaki şişe geçirilerek tekrar örülür. Sıranın sonuna kadar bu işlem tekrarlanır.
2.Sıra: İlk ilmek ters örülür, ikinci ilmek ters örülür ve soldaki şişe geçirilerek tekrar örülür. Sıranın sonuna kadar bu işlem tekrarlanır.
Örgü bu şekilde istenilen uzunluğa gelene kadar devam eder.

YouTube videomda da izleyebileceğiniz gibi ben örgümün iki ucunu dikerek boyunluk elde ettim. Kullanımı pratik boyunluklar birkaç yıldır yabancı moda dergilerinde paltoların vazgeçilmez aksesuarı olarak karşımıza çıkıyor. Gardrobunuzda yoksa bu yıl kendinize bir tane örmenizi tavsiye ederim.  Boyunluğun ölçülerine buradan ulaşabilirsiniz.

file orgu teknigi

2 yorum:

  1. Merhaba, bu çok hoş bir model ve videoda kullandığınız ipliğin rengine bayıldım. Aynı örneği aynı iplikle yapmak istiyorum. Acaba hangi marka iplik kullandınız?

    YanıtlaSil
  2. gaye hanım nerdesiniz yahu 1 buçuk semedir yeni post yok.. çok mu yoğun çalışıyorsunuz

    YanıtlaSil