31 Ekim 2012 Çarşamba

Lavanta Bohçası

Dolabımda her daim lavanta keseleri bulunmuştur. Ama nezaman ki Ablam evlenip nikah şekeri yerine lavanta kesesi dağıttı, mis kokulu keseler evimin her odasını istila etti.

Ablamın nikah şekeri olarak dağıttığı lavanta keseleri aynı yukarıdaki fotograftakiler gibiydi. Bence keseden çok bohçaya benziyorlar. Zaten Martha Stewart, sitesindeki tariflerinde bu projeye lavanta saşesi adını vermiş. Şase kelimesi fransızca bohça anlamına geldiği için ben bu projenin adını
"Lavanta Bohçası" koyuyorum :)

Hazırlaması çok kolay olduğu için dikişe yeni başlayanlara uygun olan "Lavanta Bohçası" projemiz için ihtiyacınız olanlar sürfile makası, bir avuç kuru lavanta ve istediğiniz ebatta kumaş. İstediğiniz ebatta diyorum çünkü dekoratif durması için farklı boyutlarda hazırlayacağınız bohçaları büyükten küçüğe doğru üst üste koyabilirsiniz. Böylece büfenizin üstünde mis kokulu dekoratif bir obje yaratmış olursunuz. Diğer taraftan bu bohçaların ideal boyları nedir diye soracak olursanız, benim tercihim avuçiçi kadar olmalarından yana olacaktır.

Sürfile makasıyla eşit boyutta keseceğiniz iki kumaş parçasını üst üste koyarak bir parmak içeriden dikin. Dikiş işlemini bitirmeden, fotografta görüldüğü gibi bir santim açıklık bırakın ve bu delikten lavantayı bohçanın içine doldurun. Daha sonra kalan kısmı dikin. İşte Lavanta Bohçanız hazır.

Ablamın nikahında dağıttığı bohçalar da bu şekilde yapılmıştı ama daha süslüydüler. Bohçanın ön yüzünde gelin ve damadın isimlerinin baş harfleri altın yaldızlı iple verev olarak işlenmişti. Bohçanın kenarlarına ise iki parmak kalınlığında uçları altın rengi hazır dantel dikilmişti. Ayrıca bohçayı asmak için harflerin üstünde kalan kenarda ince kurdeleden üç parmak uzunluğunda bir birit vardı. Bohçalar ekru renkte kumaştan dikildiği için altın rengi detaylar çok şık durmuştu.
Nikah şekerlerinizi evde yapmak isterseniz alın size mis kokulu, birbirinden güzel Martha Stewart lavanta bohçası fikirleri.
 
Bu yıl ülkemizde Martha Stewart Wedding dergisi türkçe yayınlanmaya başladı. Dergide birbirinden güzel  düğün fikirlerini bulabilirsiniz. Umarım Martha Stewart tariflerine ilk elden türkçe ulaşabilmemiz için 2013 yılında Martha Stewart Living dergisi başta olmak üzere Martha'nın diğer dergileri de ülkemizde yayınlanmaya başlar.
 
Yıllardır Martha'yı takip eden biri olarak bu dergilerde yazılarımın yayınlanmasını çok arzu ederim. 
Editörlere duyurulur. 
 
 
(Not: Amerikalı bir bayan, "Hire Me Martha" (Martha Beni İşe Al) isimli bir blog yazmış ve kendine Martha ile iş görüşmesi yapma şansı yaratmıştı. İşe alındı mı? Bilmiyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder