8 Eylül 2012 Cumartesi

Modern Yatak Eteği


Son 30 yılda yatak odamızdaki hem yataklarımız hemde yataklarımızın şilteleri çok değişti. 

Çocukluğumda yün yataktan yatardım, sonra yaylı yataklar girdi hayatımıza. Şimdiyse uzay teknolojisi diye tanıtılan, vücudumuzun şeklini alan anti bakteriyel visco yataktarda uyuyoruz. 


Değişen sadece yatak şiltelerimiz değil. Karyola modelleri de yıllar geçtikçe değişti. 80'li yıllardan günümüze doğru tahta veya demir karyolalardan, sandıklı bazalara, ikiz yataklardan, amerikan tarzı yüksek king size yataklara doğru bir geçiş yaşadık ve yaşıyoruz. 

Yıllar önce annemin yatağını süslemek için kullandığı dantel yatak eteği artık günümüz modasına uymuyor ama bazalı veya ikiz yatak kullanıyorsanız ve yatak odanızın trendy gözükmesini istiyorsanız size bir önerim var. 

Otel odaları gibi şık ve renk uyumuna sahip odalar için aşağıdaki fotografta olduğu gibi kumaş yatak etekleri hazırlayabilirsiniz. Yatağınızın ölçülerine uygun olarak dikeceğiniz 3 parça kumaşa ilave olarak  ayak ucundaki 2 köşe içinde dikdörtgen parçalar hazırlayın. Kumaş parçalarınızı yatağa tutturmak için kopçalı iğne kullanabilirsiniz. Yatağınızın şiltesini yerleştirdiğinizde iğneler gözükmeyecektir. Ayrıca dekorasyonunuzun uyumlu olması için yatak eteklerinizi odanızdaki halı veya perdelerinizin rengiyle kombile etmenizi tavsiye ederim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder