26 Eylül 2012 Çarşamba

Martha Stewart'ın Parmaksız Eldiveni

Sonbahar geldi, kış yaklaştı. Hem kendi tarzınızı yansıtabileceğiniz hemde kısa zamanda bitirebileceğiniz bir projeye başlamanın tam zamanı.
 
Parmaksız eldiven, örgü örmeye yeni baslayanlar için ideal bir proje. Modeli zorlaştırmak isterseniz düz örgü yerine eldiveninizi ajurlu örmeyi de deneyebilirsiniz.
 
  Martha Stewart'ın örgü tariflerinde bulduğum bu örmesi kolay ve trendy parmaksız eldiven modeli özellikle gençler arasında çok popüler. İhtiyacınız olan malzemeler; 100 gr yün ve 4 numara şiş. 
 
Martha'nın tarifinde "medium size" eldiven 39 ilmek atarak başlanıyor.
Benim tavsiyem, 39 ilmek başladığınız eldiveninizi 1 cm ördükten sonra elinizden bilezik gibi geçirin ve elinizin en geniş yeri olan tarak kemiklerinizin üstünden rahat geçip geçmediğini kontrol edin. Gerekiyorsa ilmek arttırarak veya azaltarak örgünüze tekrar başlayın.
 Eldiveninizi iki taraflı çorap şişleri ile örebileceğiniz gibi misinali şişler ile de örebilirsiniz. 1-57 sıra arasını düz örgü örün. 58. sırada baş parmak yerini oluşturmak için farklı bir ip alarak 7 ilmek örün.
Farklı iple ördüğünüz bu 7 ilmeği sol sişinize tekrar geçirin ve esas ipinizi kullanarak üstünden tekrar örün. 59. sıradan 83. sıraya kadar düz örün ve daha sonra eldiveninizi keserek bitirin. Baş parmağı öreceğimiz alanda, farklı ip ile ördüğümüz 7 ilmeği sökerek yukarıdaki şemada görüldüğü gibi iki şişe dikkatlice geçirelim. Elde ettiğimiz 14 ilmeğe ilave olarak iki sıra arasında geçiş yaptığımız yerde içten ip çekerek ikişer ilmek oluşturalım. Yani şişlerden birinin hem başında hemde sonunda ikişerden toplam 4 ilmek arttırıyoruz. Bu şekilde elde ettiğimiz ilmek sayısı 18 olacaktır ve arttırdığımız 4 ilmek parmağın daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Baş parmak için 14 sıra sonra örgünüzü kesin. Eldiveninizin ikinci tekini de aynı şekilde örün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder