25 Aralık 2012 Salı

Tunus İşi Bilgisayar Çantası

 Tunus işi ile örülmüş bilgisayar çantası veya tablet bilgisayar kılıfı örnekleri görmek ister misiniz ?
Bu örnekten bende ördüm ve tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, tunus işi örgü ile kalın, dokuma kumaş gibi bir örgü ortaya çıkıyor. Sonuçta tok duran, kalıplı bir çanta elde ediyorsunuz.
Ben ayrıca tunus işinin kendince ağır oturaklı bir havası olduğunu düşünüyorum. Yukarıdaki çanta modelini siyah simli iplikle ördüğünüzde gece bir davete giderken kullanabileceğiniz şık bir portföy çanta elde etmiş oluyorsunuz. Kalın dokusu yüzünden biraz fazla ip çekiyor örgüsü, ama sonuç buna kesinlikle değiyor.

 Pahada ağır, kıymetli elektronik eşyalarınızı çizilmelere karşı koruyacağına gönül rahatlığıyla güvenebileceğiniz bu çanta modelinin nasıl örüldüğünü merak ediyorsanız aşağıdaki videomu izleyebilirsiniz.
Videoda izlediğiniz örgü için tek taraflı tığ şiş ve tek renk ip kullandım. Bilgisayarınızın boyutlarında hazırlayacağınız iki parçayı sık iğne ile birleştirebilir, ipinizin rengiyle uyumlu iki büyük düğme ile çantanızın ağzını kapatabilirsiniz. Büyük düğmeler aynı zamanda çantanızın aksesuarları da olacaktır.
Fotograftaki iki renkli ve dikişsiz modeli örmek için çift taraflı şişe ihtiyacınız var. Zincir çekerek başladığınız örgüye şişin ön ucuna açık renk arka ucuna da koyu renk ip bağlayarak örerseniz tam olarak aşağıdaki örneği elde etmiş olursunuz.  (Sanırım konuyu daha iyi anlatmak için yeni bir video hazırlamalıyım :)




 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder