27 Kasım 2012 Salı

Gri Kolay Bebek Battaniyesi

 
 Fotograflarını gördüğünüz, örgüye yeni başlayanların da kolaylıkla örebileceği gri renkli  bebek battaniyesini örmek için sadece düz ve ters örgüyü bilmeniz yeterli.
Hatta düz örgü bilmiyorsanız da hazırladığım videodan izleyerek öğrenebilirsiniz :)
 
Bebek battaniyesinin örgü şemasını sayılar halinde aşağıda bulabilirsiniz.

23 Kasım 2012 Cuma

Bebek Battaniyesi Renk Seçimi



Ablamın hamile olduğu haberini aldığımda hemen aynı gün yeğenime öreceğim bebek battaniyesini tasarlamaya başlamıştım. Bebek için battaniye örecektim ama ne renk örmeliydim? Bebeğin cinsiyeti belli olmasa da bebek çeyizi hazırlıklarına bir yerden başlamak gerekiyor.

20 Kasım 2012 Salı

Ajurlu Şal Modeli

İnce ip ve şiş kullanılarak örülmüş bu şalın modası asla geçmez.
Modern örgü modellerinde ajurlar daha az kullanılmaya başlanmış olsa da dantel zarafetindeki bu şalı her yaşta, her kıyafetle kullanabilirsiniz.
Beyaz renk örüldüğünde gelinler, gelinlik üzerine kullanabilirler.
Spor kıyafetlerinize şıklık katmak istiyorsanız canlı renklerde iplik kullanmanızı tavsiye ederim. Koyu lacivert, saks mavisi, çam yeşili, nar kırmızısı veya ekşi sarı renklerini deneyebilirsiniz.
Romantik bir hava vermek isterseniz pastel tonları kullanın.
Toz pembe veya mavinin yanı sıra fıstık yeşili de güzel bir alternatif olacaktır. 

15 Kasım 2012 Perşembe

Tığişi Yuvarlak Motif Örneği

 Bu aralar elimde ördüğüm hiç bir şey yok. Akşamları hep aynı yumağı elime alıp, avuçiçi kadar bir motif örüp bırakıyorum. Ertesi gün yumağı elime aldığımda ise bir önceki gün ördüğüm parçayı beğenmeyerek söküyorum ve yeni birşeyler arayışına girişiyorum.
Bütün kasım ayı bu şekilde geçti.
 
Şikayetçi olduğumu düşünmeyin. Örgü örmek beni hep rahatlatmıştır. Bugünlerde yeni bir projeye odaklanamıyor olsamda yine de şişlerim ve yün yumaklarım beni oyalıyor.
Zaten hayat oyalanırken yaptıklarımızdan ibaret değil mi?

9 Kasım 2012 Cuma

Tek Renk Çocuk Beresi

Tek renk bere modelleri araştırırken bu sade ve şık bere modelini buldum. Küçük kız çocukları için tek bere örmek istiyorsanız bu modeli mutlaka inceleyin.
Aşağıdaki fotograflarda aynı berenin başka bir rengini görebilirsiniz.