31 Ekim 2012 Çarşamba

Lavanta Bohçası

Dolabımda her daim lavanta keseleri bulunmuştur. Ama nezaman ki Ablam evlenip nikah şekeri yerine lavanta kesesi dağıttı, mis kokulu keseler evimin her odasını istila etti.

Ablamın nikah şekeri olarak dağıttığı lavanta keseleri aynı yukarıdaki fotograftakiler gibiydi. Bence keseden çok bohçaya benziyorlar. Zaten Martha Stewart, sitesindeki tariflerinde bu projeye lavanta saşesi adını vermiş. Şase kelimesi fransızca bohça anlamına geldiği için ben bu projenin adını
"Lavanta Bohçası" koyuyorum :)

29 Ekim 2012 Pazartesi

29 Ekim

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.

Mutluluk ve çoşkuyla kutlanacak daha nice 29 Ekim'ler dilerim...

27 Ekim 2012 Cumartesi

Tığ İşi Çanta Modelleri

Tığ işi çanta modellerini genellikle ileri yaştaki kadınların kullandığına dair genel görüşü değiştirecek çok şık ve trend çanta modelleri göstermek istiyorum size. 
Japonların sadelik ve modernliği ön plana çıkaran modelleri aynı zamanda tığ işi bilen herkesin yapabileceği kadar kolay tekniklerle yapılabiliniyor. 

25 Ekim 2012 Perşembe

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun


Kurban Bayramınız Kutlu Olsun.

Kurban paylaşmak demektir. Sahip olduklarımızı, ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın güzelliğini tüm yıl boyunca yaşamak dileğiyle sağlık, mutluluk ve huzur dolu bayramlar dilerim.

21 Ekim 2012 Pazar

Papatya Motifli Elişi Çanta

Bu çantalar çok neşeli.
Kabarık papatya motiflerinden oluşan çantaları elinizdeki artan iplerden yapabilirsiniz. 
Çantanızın gözalıcı olmasını istiyorsanız tarzınızı yansıtacak bir renk seçin ve bu rengi içeren papatyaları olabildiğince çok kullanın. Tabi aynı rengin farklı tonlarını kullanmak da başka bir seçenek. 

17 Ekim 2012 Çarşamba

Parmakarası Bebek Patiği

 Bebekler için örgü örmek çok zevklidir ama özellikle kız çocukları için süslü püslü, cicili bicili patikler ve elbiseler örmek çok daha eğlencelidir. İşte size böyle eğlenceli ve keyifli bir proje önerisi.
Bebek hediyesi olarak farklı bir şey arıyorsanız bu tam size göre; Parmakarası Bebek Patiği.

16 Ekim 2012 Salı

Fiyonk Yapımı 2

Mevsim geçişindeki hava değişikliğinden olsa gerek bu aralar pek bir halsizim. Öyle ki dün akşam sadece 2 sıra örgü örebildim. Yorgunluktan örgü örmeye bile mecalim yoktu.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Lucite Çanta - Şeffaf Plastik Portföy

 İngilizce adı Lucite Clutch olan şeffaf portföy çantalar uzun zamandır moda. Bende size yüksek fiyatlarıyla el yakan bu şeffaf plastik çantaların evde nasıl ekonomik olarak imal edilebileceğini göstermek istiyorum.

11 Ekim 2012 Perşembe

Gri Bebek Patiği

 
Gri ve canlı renkler yanyana harika duruyor. Bu bebek patikleri artan renkli iplerinizle süsleyebileceğiz çok cici bir proje olabilir.

10 Ekim 2012 Çarşamba

Japonya'dan Tığ İşi Çanta


Bu renkli çantaları japanca bir tığ işi dergisinin kapağında buldum. İçeriğinde ne yazdığı hakkında en ufak bir fikrim yok. Hatta dergi japonca değilde çince veya kore dilinde yazılmış bile olabilir. Ama bir konudan eminim, tığ işi ve örgünün dünyanın dört yanında konuşulan evrensel bir dili var. Ayrıca bu tek renk motifler dünyanın heryerinde çanta ve battaniye yapmak için sık kullanılan, populer modeller.

7 Ekim 2012 Pazar

Dantel Şort


Dantel örmeyi küçük yaşta öğrendim. Çeyizimde kendi ellerimle ördüğüm salon takımım bile var ama son yıllarda dantel örgü örmeyi tamamen bırakmış durumdayım. Çünkü kullanılmayan, sandık veya çekmecelerde sararmaya terk edilen örtüler için harcanan emeğe acıyorum. Dantel bulunduğu her ortamı güzelleştiren, göze hoş gelen bir detay bu nedenle bence yeri kıyafetlerimiz olmalı ve bizleri güzelleştirmeli :)

Dantel güzelleştirir eğer üstünüzde taşıyorsanız.

5 Ekim 2012 Cuma

Tek Renk Bere


 
Sade, zarif, şık ve örülmesi kolay bir bere modeli paylaşmak istiyorum bugün.
 
Düz renk kıyafetlerinizle olduğu kadar desenli paltolarınızla da uyum sağlayacak sadelikte olan bu bere Brooklyn Tweed isimli, Amerikalı bir örgü tasarım grubu tarafından tasarlanmış.

2 Ekim 2012 Salı

Pinterest'teyim


Günlerdir yeni yazı yayınlamıyorum ama yinede zamanımın çoğunu bloğum için harcıyorum. Neden mi? Çünkü artık Pinterest'teyim.
 
 Sosyal medya devasa bir örümcek ağından oluşuyor ve sanal ortamda sosyalleşmek istiyorsanız kendi örümcek ağınızı oluşturmanız olmazsa olmaz bir gereklilik.